CBD olie, dat spul uit hennep, is tegenwoordig helemaal in. Mensen denken dat het hen kan helpen, al kunnen we niet met zekerheid zeggen wat het precies doet. Maar we kunnen wel eens babbelen over waarom mensen het gebruiken en waarom het zo populair is. Lees je mee?

Effe Chillen

Veel mensen nemen CBD olie gewoon als onderdeel van hun dagelijkse routine. Ze denken dat het ze een soort zen-gevoel geeft, al is dat niet echt wetenschappelijk bewezen. Sommige mensen zeggen dat ze relaxter worden en zich meer in balans voelen. Als dit iets is waar je naar op zoek bent, kan je het beste praten met mensen met CBD olie ervaring om zo meer te weten te komen over de resultaten van dag tot dag.

Stress en Druk

Veel mensen gebruiken het om spanning in het lijf te verminderen. Bijvoorbeeld wanneer een spannende dag voor de deur staat, kan het gebruik van CBD olie volgens sommige mensen verlichting geven en het lichaam meer ontspannen zodat men niet afgeleid raakt door lichamelijk ongemak als resultaat van de spanning, bewust of onbewust.

Voor de slaapkoppen

CBD olie wordt ook ingezet tegen slaapproblemen. Er zijn verhalen dat het helpt om beter in slaap te vallen en lekkerder te slapen. Wie wil dat nu niet? In verband met het gevoel van lichamelijke ontspanning, lijkt het een logisch middel om in slaap te komen. Voordat je dergelijke middelen gebruikt bij serieuze problemen is het aan te raden om altijd eerst met een arts te overleggen.

Pijn en Zo

Sommige mensen zweren bij het gebruik van CBD olie als het gaat om het bestrijden van pijnen zoals gespannenheid in de spieren. Er is nog te weinig onderzoek gedaan om een eenduidig antwoord te kunnen geven op veel gestelde vragen rondom de effecten van het gebruik van CBD olie. Maar er zijn inmiddels studies die positief zijn qua uitkomst en conclusie. We houden nieuwe ontwikkelingen in de gaten.

Je Huidje

CBD is ook hot in de beauty-industrie. Het wordt in crèmes, lotions en serums gegooid om je huid blij en gehydrateerd te houden. Sommige mensen zeggen dat het zelfs helpt tegen huidproblemen zoals eczeem.

Het Brein Werk

Wetenschappers kijken ook naar CBD olie bij neurologische aandoeningen, zoals epilepsie. Er zijn een paar veelbelovende resultaten waarbij CBD olie helpt bij het verminderen van epileptische aanvallen. Dat is zeker spannend nieuws en we zijn dan ook nieuwsgierig hoe verder onderzoek hiernaar zal verlopen.