Behangen kan een flinke klus zijn, vooral als je twijfelt tussen het gebruik van renovlies behang of glasvliesbehang. En dan komt de volgende vraag: ga je zelf aan de slag of huur je een professional in? In dit artikel helpen we je met deze keuzes.

Overwegingen bij het kiezen tussen zelf behangen of een professional inhuren

Het behangen van je huis is een taak die veel precisie en geduld vergt. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden voordat je deze beslissing neemt. Laten we de voor- en nadelen van beide opties eens bekijken.

Voordelen van zelf behangen

Behangen kan een hele klus zijn, maar het heeft ook zijn voordelen. Het grootste voordeel van zelf behangen is natuurlijk de kostenbesparing. Je hoeft geen professional te betalen, alleen de kosten van het behang en de benodigde materialen. Bovendien heb je volledige controle over het eindresultaat.

Nadelen van zelf behangen

Aan de andere kant, zelf behangen kan ook nadelen hebben. Het kan veel tijd kosten, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Bovendien is er altijd het risico dat het eindresultaat niet zo professioneel oogt als je had gehoopt.

Verschillen tussen Renovlies en Glasvliesbehang

Er zijn veel soorten behang op de markt, maar twee van de meest populaire soorten zijn renovlies behang en glasvliesbehang. Beide zijn duurzaam, makkelijk te schilderen en helpen om imperfecties in de muur te verbergen. Maar ze hebben ook hun unieke eigenschappen. Renovlies behang is bijvoorbeeld een stuk sterker, terwijl glasvliesbehang een meer gestructureerde afwerking geeft.

Hoe kies je de juiste professional voor jouw behangklus

Als je besluit om een professional in te huren voor jouw behangklus, dan wil je natuurlijk wel dat dit een betrouwbare vakman is. Doe daarom altijd grondig onderzoek voordat je iemand inhuurt. Vraag bijvoorbeeld om referenties en bekijk recensies online. En vergeet niet om offertes te vergelijken om er zeker van te zijn dat je een eerlijke prijs betaalt.